Holding Company

Holding Company - SKU: 1006

Äger eller har aktiemajoritet i bolag 2 Ltd
984 Engångsavgift

Holding Company = Holdingbolag

Holding Company, är ett bolag som äger aktier i andra bolag. Syftet med ett holdingbolag är att kontrollera dotterbolag och andra företag som holdingbolaget äger aktier i och fungerar som en praktisk organisation för att optimera distribuerandet av vinster och för att finansiera andra företag.

Det vanligaste är att holdingbolaget äger majoriteten av aktierna i dotterbolag och alltså fungerar som ett moderbolag i en koncern. Även om det primära syftet med ett holdingbolag är att äga aktier i andra bolag, finns det inget hinder för holdingbolaget att bedriva egen verksamhet.

Investmentbolag eller holdingbolag

Investmentbolag och holdingbolag påminner om varandra i dess konstruktion, i den mening att de äger aktier i andra bolag. Dock fungerar ett holdingbolag mer som moderbolag i en koncern med ägande i dotterbolagen, medan investmentbolagets syfte är mer ren finansiell förvaltning av bolag och investeringar i nya marknader.

Holdingbolag och offshorebolag

Ett holdingbolag kan även vara ägare i ett offshoreföretag. Ett offshorebolag är ett bolag som är lokaliserat i utlandet och startas oftast för att få skattemässiga fördelar eller för att utnyttja mer tillåtande förordningar. Det är lagliga att investera pengar i utlandet som inte genererar i lagbrott, genom att exempelvis placera pengar i ett offshorebolag i Hong Kong. Vid en sådan investering gäller det dock att agera med försiktighet, då de engelska lagarna inte får överträdas.

Bolagspaket Proffs Ltd Avtal på tjänsterna tecknas på 12 månader.
Du väljer själv om avtalen ska förnyas.
* Holding Company på Engelska!

BolagsRegistrering Proffs på LTD

Ingår i Holding Company maxi

2 x Proffs Ltd
Då får du 2 fullspäckade bolagspaket
med fritt antal privata adresser i UK

För din trygghet använder vi Paypal som brandvägg för kontokort! OBS! Du kan betala i valfri valuta bl.a. SEK Föredrar du istället att göra en banköverföring? Maila oss då på [email protected]
BolagsRegistrering Proffs på LTD

Ingår i Holding Company mini

SKU 1007 Minipaket för Holding Company 649 €
Ingår: Business Ltd + Start Ltd + 2 företagskonto
För din trygghet använder vi Paypal som brandvägg för kontokort! OBS! Du kan betala i valfri valuta bl.a. SEK Föredrar du istället att göra en banköverföring? Maila oss då på [email protected]
Scroll to Top